Tardis

Tardis is een registratiesysteem dat de klinische gegevens bijhoudt van patiënten met reumatoïde artritis die behandeld worden met biologische geneesmiddelen.

De werkgroep Tardis werkt aan het verbeteren van de computertool zelf, maar ook aan het informeren en opleiden van de gebruikers (reumatologen). Daarnaast stelt de werkgroep rapporten op over de trends in het gebruik van biologische en biosimilaire geneesmiddelen. Sommige van deze rapporten worden sinds begin 2018 openbaar gemaakt, op initiatief van de Koninklijke Belgische Vereniging voor Reumatologie.

U kan de gegevens over het voorschrijven van de verschillende moleculen en hun verdeling per provincie raadplegen via de volgende link: https://healthstat.be

 

Reumatologen nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid ernstig en ze zijn zich bewust van de kosten van deze vaak zeer efficiënte behandelingen.

Tot slot zorgt de werkgroep voor een goede samenwerking met de partners van dit project, voornamelijk het RIZIV en het InterMutualistisch Agentschap (IMA).

Een eerste jaarverslag zal in oktober 2019 beschikbaar zijn.

 

Hierbij de poster die onze data-analist Diederik de Cock presenteerde op het Europees Congres van Eular in juni 2019.

 

Prof. Dr. Patrick Verschueren (UZ Leuven) is verantwoordelijk voor deze werkgroep.