Zingen en acteren voor het goede doel!

Het 5de leerjaar Gemeentelijke Basisschool in Oostduinkerke organiseert een kindermusical onder leiding van meester Geert en haalt meer dan 2000 euro op tvv Samen tegen Reuma! Een schitterende en puike actie, dikke proficiat!

Meester Geert aan het woord: 
Elk jaar maak ik met mijn klas een kindermusical. In januari startten we met de repetities tijdens de lessen taal en muzische vorming. Het verhaal, de muziek en het decor maken we volledig zelf. Alle rollen worden evenwichtig verdeeld onder de kinderen. De muziek wordt live gebracht door mezelf op keyboard en door de kinderen op piano, viool en met boomwhrackers (klankbuizen). Het decor teken ik zelf uit en de kinderen schilderen het volledig.
Met ons project zamelen we ook steeds met inkomkaarten en steunkaarten geld in voor een sociaal project. Dit jaar werd dat het fonds voor kinderreuma. In onze klas zit er ook een leerlinge met kinderreuma. Na een infomoment in de loop van de maand maart door een verpleegster van het Universitair Ziekenhuis in Gent leerden we dat 1 op de 1000 kinderen door deze ziekte worden getroffen. We waren daarom trots dat we die avond de opbrengst van onze kindermusical konden schenken aan deze organisatie.