Viennes marathon tegen reuma

❀ SPREAD THE WORD – HET IS VAN DAT ❀

Justine Vienne, nu 23 jaar, kreeg op haar twaalfde te horen dat ze chronische aandoeningen heeft. Scoliose en spondylose zorgen er voor dat ze vaak te kampen heeft met ontstekingen en gewrichtspijn. Ze moest noodgedwongen stoppen met competitiezwemmen.

Sporten blijft heel belangrijk voor Justine. Meer zelfs, ze wil nu duidelijk maken aan de wereld dat sporten met reuma kan en zelfs gezond is. "Het taboe rond reuma moet verdwijnen", zegt ze. Om dit duidelijk te maken is ze momenteel volop aan het trainen om een marathon te lopen. Tegelijkertijd zamelt ze geld in om het Fonds voor Wetenschappelijk ReumaOnderzoek te steunen. Je leest haar verhaal hier:

 

Mijn naam is Justine Vienne. Het wordt tijd dat ik eens gehoord word. Als vrijwilliger van de organisatie Hand in Hand, Samen tegen Reuma ga ik de uitdaging aan om een marathon te lopen. Deze organisatie zet zich in voor mensen met een reumatische aandoening, want 1 op 5 Belgen kampt met reumatische klachten.

Wetenschappelijk onderzoek blijft cruciaal om zo de levenskwaliteit van mensen die lijden aan een reumatische aandoening aanzienlijk te verbeteren. De organisatie draagt bij aan de financiering van het Fonds voor Wetenschappelijk ReumaOnderzoek (FWRO).

Mensen trachten te sensibiliseren over deze aandoening is cruciaal, want de verschillende stadia waarin deze ziekte zich manifesteert vereist diepgaand onderzoek. Specifieke behandelingen blijven nodig.

Voor mij is deze uitdaging fysiek niet altijd evident, maar mentaal ben ik ongelooflijk sterk en er ook volledig klaar voor. Om deze campagne uitdagend genoeg te maken, zal deze marathon plaatsvinden in minder dan 32 weken. Hoe dit allemaal concreet gaat gebeuren, is nog even afwachten, maar kan je allemaal te weten komen via mijn Facebookpagina. Mijn looptrainingen kan je alvast terugvinden op Strava.

Je kan de facebookpagina volgen, maar ook sponsoren met een vrijwillige bijdrage. De opbrengst gaat integraal naar de organisatie. Het FWRO is actief binnen de Koning Boudewijnstichting (KBS), wat concreet betekent dat er de mogelijkheid is om een belastingvermindering van 45% te bieden (of meer #corona) voor donaties vanaf 40 euro.

Je kan me steunen op het rekeningnummer BE10 0000 0000 0404 met als mededeling +++ 623/3634/40016 +++

Met deze specifieke referentiecode van het KBS kan de organisatie, maar ook ik zien wie er sponsort.

Ik wil alvast het Sportmedisch Adviescentrum (SMAC) campus Sint-Jan (vnl. Pieter-Jan Vereecke) bedanken om mij gedurende deze campagne te begeleiden. Ook een dikke merci aan het voltallige team van Hand in Hand, Samen tegen Reuma, maar vooral aan mijn familie en vrienden om mij telkens door dik en dun te steunen.

Liefst zo snel mogelijk samen hand in hand,

Justine Vienne

SR_HIH_220321-15.jpg