The Long Race Home van Valérie Codesido!

"The Long Race Home" (https://tlrh.be/) is een fietsuitdaging voor amateurwielrenners, zonder enige ondersteuning en met een minimum aan begeleiding: er is een start- en finishpunt en vier controlepunten. De tijdslimiet is 24 uur. De checkpoints zijn zo gekozen dat de meeste renners ongeveer 400km moeten afleggen en +3000 meter moeten klimmen; ze blijven geheim tot enkele weken voor de start. Op 11 oktober 2019 werd de start gegeven in het station van Luik-Guillemins om 21:00 uur en de finish was gepland op 12 oktober voor 21:00 uur.

Ter gelegenheid van de Wereld Reuma Dag nam Valérie Codesido de uitdaging aan ten voordele van Hand in Hand, Samen tegen Reuma:

"Een moeilijke race, zonder enige steun. Ik wist niet hoe ver mijn lichaam zou gaan, maar BLIJVEN BEWEGEN is mijn slogan! Toen ik erge pijn kreeg, zijn Alexandre (mijn partner) en Gehan (vriend en collega) bij mij gebleven, dus bij deze: dank u!! Het is uiteindelijk gelukt! Niet stoppen met bewegen is essentieel bij reumatische aandoeningen. Misschien kunnen we er samen voor zorgen dat het dichtknopen of losknopen van een hemd niet langer een marteling is voor mensen met reumatische aandoeningen!"

Een enorme dank aan Valerie die, dankzij haar moed en vastberadenheid, 1.400 euro heeft opgehaald ten voordele van het wetenschappelijk reuma onderzoek.

Valerie Codesido 2

Valerie Codesido 3