Nieuws

De heer Philippe Deroos draagt Hand in Hand een warm hart toe. Zijn beslissing kwam na een info-avond over reuma in Sijsele. Hij schonk, in het bijzijn nieuwe Brugse burgemeester Dirk De Fauw,1000 euro aan het FWRO ten voordele van wetenschappelijk onderzoek en de sensibilisatie van reuma. Dikke merci!
Op het Belgisch Congres Reumatologie hebben 106 deelnemers gelopen ten voordele van Hand in hand, samen tegen Reuma! Een record! Bedankt aan alle deelnemers!
Deze zomer hebben we veel te vroeg afscheid moeten nemen van Marc Sluszny, onze Ambassadeur van “Hand in Hand, Samen tegen Reuma”. Hij werd in september begraven in intieme kring. Ons medeleven gaat uit naar zijn familie en vrienden. Het overlijden van een dierbare gaat altijd gepaard met verslagenheid en verdriet.
Veel jongeren stappen over van de kinderafdeling naar de volwassenzorg zonder de nodige vaardigheden en kennis. Hierdoor vermindert hun betrokkenheid. Dit heeft tot gevolg dat deze mensen soms niet meer in opvolging blijven bij een reumatoloog. Door een goede ondersteuning van de jongere tijdens de transitie kunnen moeilijkheden worden aangepakt.