Bekende belgen

Lieven Debrauwer

Elk jaar met nieuwjaar worden de twee gouden G's aangehaald: "Geluk en een goede gezondheid, dat is het voornaamste".
Reuma is een verzamelnaam voor zowat 200 'verschillende' ziektes.

Laat ons de handen in elkaar slaan om 'reuma' in de aandacht te brengen en een steun zijn voor mensen die erdoor getroffen zijn

Natalia

"Voor mij zijn de essentiële zaken om gelukkig te zijn : iets te doen te hebben, iets om van te houden, en iets om voor te te hopen. Alleen de enorme inspanningen die het leven van ons vergt, leren ons de goede dingen ervan te waarderen."

Gella Vandecaveye

Het is onze plicht om zwakkeren en minder bedeelden van deze maatschappij te helpen. Ik leid een bevoorrecht leven en daarom zet ik regelmatig mijn schouders onder een actie voor het goede doel. Door de grote internationale geldinzamelacties voor rampgebieden, blijven de Vlaamse en Belgische liefdadigheidsorganisaties dikwijls in de kou staan, want mensen blijven niet geven. Daarom span ik me in voor verhalen van eigen bodem die me persoonlijk raken en beroeren. Ieder kind, waar ook ter wereld, moet de kans krijgen om kind te zijn en van het leven te genieten.

Marieke Vervoort

"Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift, which is why we call it the present. Fairy tales are more than true: not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten. You never fail until you stop trying. Pain is temporary. Quitting lasts forever.”

Marc Sluszny

"De prijs van succes is hard werken, toewijding en de vaststelling dat het niet gaat om winnen of verliezen, maar dat we het beste van onszelf hebben gegeven". Marc Sluszny, een man zonder vrees en steeds opzoek naar een nieuwe uitdaging om zijn grenzen te verleggen. Hij doet dit door middel van extreme sporten, die veel focus, zelfdiscipline, vertrouwen en moed vragen. Als Ambassadeur van “Hand in Hand, Samen tegen Reuma” heeft Marc de zware taak op zich genomen om de acties in goede banen te leiden en om de lat zeer hoog te leggen.

Pieter Timmers

"Ik weet als geen ander hoe het is om voor een bepaald doel te gaan. Elk persoon heeft zo een doel in zijn/haar leven. Als het niet meer lukt, dat doel te halen door een ziekte, is dat een bijzonder harde klap. Ik steun dan ook graag deze campagne tegen reuma, zodat personen met deze ziekte toch voor hun doelen zouden kunnen gaan."

Sandra Joine

Het feit dat Reuma een aandoening is die ieder van ons kan overkomen heeft mij doen inzien hoe kwetsbaar ons persoonlijk levensgeluk wel is.
Eenvoudige dingen als boodschappen doen,een tas koffie drinken, of zoals ik nu een mail naar u stuur, worden bijna onmogelijk met deze aandoening.

Graag zet ik mij dan ook 100% in voor "Hand in Hand: Samen tegen Reuma" en wil ik een steun zijn voor al deze mensen.

jacques rogge

'Als gewezen atleet, als Erevoorzitter van het Internationaal Olympisch Comité en als orthopedisch chirurg ben ik enorm begaan met het lichaam en in het bijzonder met het bewegingsstelsel, en dus ook met de reumatologie. Wetenschappelijk onderzoek, zowel klinisch als fundamenteel, is essentieel voor de toekomst van de reumatologie. Steun aan het Fonds voor Wetenschappelijk Reuma Onderzoek waarborgt de onafhankelijkheid en de toekomst van deze research. Ik kan mij dan ook volledig achter dit project scharen’

Axel Daeseleire

"Laat je dromen groter zijn dan je angsten en je daden luider weerklinken dan je woorden. Wanneer het leven verandert en harder wordt, verander jezelf en wordt sterker. Wees geen gevangene van je verleden, maar de architect van je toekomst."

Veerle Baetens

Als mama van een vijfjarig kind wil ik me niet inbeelden wat het moet zijn voor een kind om voortdurend pijn te lijden , om gekluisterd te zitten aan een rolstoel, om afhankelijk te zijn van alles en
iedereen.

Dat gevoel van machteloosheid moet ondragelijk zijn.

De gedachte alleen al, doet me veel pijn.

Ik leef met jullie mee en wens jullie organisatie voor 2014 grote ontdekkingen en veel vooruitgang in jullie vakgebied.

Gene Bervoets

Mijn moeder had reuma. Ik zie nog steeds haar kromgegroeide vingers. Zij verbeet de pijn, maar leed er verschrikkelijk onder. Dag na dag zag ik dat de ziekte haar stilletjes sloopte. Haar energie verdween. Zij werd van binnen uit genadeloos opgevreten.

Christophe Sepot

Veel mensen hebben mijn projecten aangemoedigd en zijn me gaandeweg blijven steunen. Dankzij hen heb ik mijn dromen kunnen beleven. Door 'Hand in Hand, Samen tegen Reuma' als peter te steunen, hoop ik een klein deeltje hiervan terug te kunnen geven.

Ik wens het hele team dan ook veel succes met de campagne!

Jan Verheyen

Er zijn zo van die ziektes waarvan je de ernst pas beseft, als het je zelf overkomt. Reuma is zo'n ziekte. Het heeft niet de onmiddellijke impact van vreselijke, meer 'gemediatiseerde' ziektes, maar treft zeer veel mensen. In het ergste geval is het niet alleen een pijnlijke ziekte, ze kluistert mensen aan bed, maakt van voorheen actieve, sociale mensen potentieel geïsoleerde, vereenzaamde hulpbehoevenden. Daarom sluit ik me graag aan bij het initiatief van Marc Sluszny en zal ik de chocoladekaravaan vergezellen bij zijn tocht door West-Vlaanderen.